Gospel Helsinki logomerkki

Esittely

Gospel Helsinki = Kuoro, Bändi & Kuoronjohtaja

Gospel Helsinki Gospelkuoro

Ennakkoluuloton ja rohkea Gospel Helsinki -kuoro laulaa nykygospelia, soivaa ilosanomaa, jonka juuret ovat Yhdysvalloissa maan afroamerikkalaisen väestön hengellisessä musiikissa. Kuoron koti on Helsingissä, Töölön seurakunnassa, mutta se kokoaa yhteen gospelmusiikista kiinnostuneet laulajat kaikkialta pääkaupunkiseudulta. Gospel Helsinki on toiminut 20 vuotta ja kulkenut pitkän matkan pienestä nuorisokuorosta neliääniseksi gospelkuoroksi, jossa on mukana 60 eri-ikäistä laulajaa.

Kuoron sydän on sen johtaja ja perustaja, musiikin maisteri ja Töölön seurakunnan A-kanttori Nina Pakkanen, joka luotsaa niin kuoroa kuin yleisöä varmoin ja mukaansatempaavin ottein. Kuoron luottomuusikot Joonatan Rautio (piano ja saksofoni), Sami Koskela (lyömäsoittimet) ja Juho Kivivuori (basso) edustavat alansa huippuja ja heidän rytminen taituruutensa ja oivaltava säestyksensä innostavat laulajia aina vain koskettavampiin tulkintoihin.

Gospel Helsinki oli vuoden 2019 Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä.

Gospel Helsingin iloinen energia kannattaa ehdottomasti kokea paikan päällä, mutta kuoron musisoinnista voi nauttia myös vuonna 2014 ilmestyneeltä ensilevyltä Unspeakable Joy.

Kuoronjohtaja Nina Pakkanen

Kuoronjohtaja, musiikin maisteri, Töölön seurakunnan A-kanttori Nina Pakkanen on Turusta kotoisin oleva Puolalanmäen musiikkiluokkien ja -lukion kasvatti.
Pakkanen opiskeli Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa pääaineinaan urut ja kuoronjohto ja hän toimi kirkkomuusikon tehtävissä Saksassa useamman vuoden. Saksan vuosinaan Pakkanen kiinnostui gospelmusiikista ja palattuaan takaisin Suomeen hän perusti nuorisokuoron, josta sittemmin tuli Gospel Helsinki.

Valovoimaiseksi johtajaksi ylistetty Pakkanen on kartuttanut taitojaan amerikkalaisten asiantuntijoiden opastuksella mm. Chicagossa ja Tukholman gospelfestivaalien kursseilla ja The Royal Academy of Music:ssa, Tanskassa. Musiikin rajat ylittävä näkemys ja vahva usko gospelmusiikin vapauttavaan voimaan näkyy ja kuuluu Nina Pakkasen johtamissa konserteissa sekä kaikessa Gospel Helsinki ja Gospelia kaikille Mass Choir:n toiminnassa.

Gospel Helsinki Band

Gospel Helsinki -kuoron esitysten lujana kivijalkana toimii Gospel Helsinki Band, jonka taiturilliset muusikot ovat oman alansa huippuja. Yhtyeen koko vaihtelee 3:sta 5:teen soittajaa, peruskokoonpanon ollessa 3 soittajaa.

Pianisti

Joonatan Rautio, saksofonisti ja pianisti, on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita, joka on tunnettu virtuoottisuudestaan, solistisesta elinvoimaisuudestaan ja laaja-alaisuudestaan.

joonatanrautio.com

Lyömäsoittaja

Sami Koskela tunnetaan laaja-alaisena freelance-muusikkona. Hän on työskennellyt rumpalina ja lyömäsoittajana kymmenissä musikaali- ja teatterituotannoissa mm. Helsingin kaupunginteatterissa sekä sessiomuusikkona lukuisilla äänilevyillä ja elokuvissa.

Basisti

Juho Kivivuori on Suomen kysytyimpiä basisteja, jonka monipuolista soittoa voi kuulla lukuisissa jazz-yhtyeissä, kuten Nassaun Fasaani, Ketola Rewired, Zander, D-Booster, Mirja Mäkelä Trio, Aleksi Ranta Group, Joonas Haavisto Quartet, Olli Hirvonen Trio, Visa Oscar Group ja Martti Vesala Quintet.

Kuoron suojelijana toimii emerita piispa Irja Askola:

“Gospel Helsingin laulu soi ja sytyttää. Se liikuttaa. Se rakentaa siltaa toisiimme ja musiikin maailmaan yli monien rajojen. Se voi myös yllättää: huomaa pyhän koskettavan ja aavistaa jotakin armosta. Kaikuvia konsertteja toivottaen!”

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu