Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Mikael Svarvar, solist på Gospel in the City -konsert: ”I gospelmusiken finns något för alla att ta till sig och uppleva tillsammans”

Vem är du?

Jag är Mikael Svarvar, lever i Larsmo och kommer från Kvevlax. Musiker, sångare, pianist och musikpedagog - en musikalisk mångsysslare som trivs i de flesta musikaliska sammanhang. Familjeman, pappa och morfar! Positiv, glad och nyfiken på livet!

Vilken betydelse har gospel för dig?

Gospelmusiken kom starkt in i mitt liv som tonåring genom kören Oikoumene i Vasa på slutet av 1980-talet. Gospelmusiken landade genast hos mig och öppnade många portar både till musikaliskt och till gemenskap och samhörighet. Gospelmusiken blev ett naturligt sätt att uttrycka mig musikaliskt och att uttrycka min tro. Gospel betyder ”good news”, glada nyheter. Gospelmusiken uttrycker hopp trots att den föddes under omständigheter som var svåra, därifrån kommer också styrkan i gospelmusiken.  Musiken ger både den som lyssnar och den som framför ny luft att andas. 

Hur ser du på vårt framtida samarbete?

Jag ser fram emot att få komma och sjunga med er! Sångerna förmedlar hopp och glädje - sånger att dansa till liksom sånger i bön och lovsång. Att få göra detta tillsammans med kören, Nina, Joonatan och ni som lyssnar är något jag är tacksam för! 

Känner du och Joonatan Rautio varandra sedan tidigare?

Joonatan och jag har en rätt lång musikalisk historia ihop och då får man också dela livet med varandra. Jag uppskattar Joonatan enormt mycket som musiker och medmänniska och är glad att också få mötas i gospelmusikens tecken. 

Är det nåt du skulle vilja säga till de som kommer på konsert?

I gospelmusiken finns något för alla att ta till sig och uppleva tillsammans. Gospelmusik kommer bäst till sin rätt när den spelas live. När publiken är med och formar framträdandet blir konserten något mer än det man tänkt och planerat. Jag hoppas och tror att konserten ger något som stannar kvar hos både sångare, musiker och publik.

Foto: Linus Michelsson

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu