Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Mikael Svarvar, Gospel in the City -konsertin solisti:  ”Gospelmusiikki antaa jokaiselle jotakin sielun sopukoihin ja tarjoaa kuuntelijoilleen yhteisen kokemuksen”

Kuka olet?

Olen Iloinen ja elämänmyönteinen musiikin monitoimimies Mikael Svarvar pohjanmaan Luodolta. Olen kotoisin Koivulahdesta. Työskentelen muusikkona, laulajana, pianistina ja musiikinopettajana – viihdyn aina siellä, missä on musiikkia. Minua voi kutsua myös ”family maniksi”, isäksi ja isoisäksi.

Mitä gospel merkitsee sinulle? 

Gospel-musiikki tuli vahvasti elämääni teini-iässä, kun olin mukana Oikoumene-kuorossa Vaasassa 1980-luvun lopulla. Gospel-musiikki resonoi minussa välittömästi ja se avasi monia ovia musiikillisesti, mutta myös yhteisöllisesti. Gospelmusiikista tuli luonnollinen tapa ilmaista itseäni musiikillisesti ja elää uskoa. 

Gospel tarkoittaa "hyviä uutisia", iloisia uutisia. Gospelmusiikki ilmaisee toivoa, vaikka se syntyikin vaikeissa olosuhteissa. Toivosta kumpuaa myös gospelin ja gospelmusiikin voima. Gospelmusiikki antaa sekä kuuntelijalle että esiintyjälle uusia näköaloja, ajatuksia ja ideoita.

Minkälaisia ajatuksia sinulle on tulevasta yhteiskonsertistamme?

Odotan innolla saada tulla laulamaan kanssanne! Laulut välittävät toivoa ja iloa. Ohjelmisto koostuu rytmikkäistä lauluista sekä rukous- ja ylistyslauluista. Olen kiitollinen siitä, että saan tehdä tämän yhdessä kuorojen, Ninan, Joonatanin ja teidän kanssanne, jotka tulette kuuntelemaan!

Joonatan Rautio on sinulle entuudestaan tuttu, kertoisitko siitä?

Joonatanilla ja minulla on melko pitkä yhteinen musiikkihistoria ja sen myötä olemme kokeneet paljon yhdessä. Arvostan häntä valtavasti muusikkona ja kanssaihmisenä. Olen iloinen, että voimme kohdata myös gospelmusiikin äärellä.

Mitä haluaisit sanoa konserttiin tulevalle?

Gospelmusiikki antaa jokaiselle jotakin sielun sopukoihin ja tarjoaa kuuntelijoilleen yhteisen kokemuksen. Gospelmusiikki on parasta livenä kuultuna ja koettuna. Kun yleisö on mukana esityksen rakentamisessa, konsertti vie tunnelman sellaisiin sfääreihin, joita ei ole edes osattu ajatella tai suunnitella. Toivon ja uskon, että konsertti antaa jotain, mikä jää niin laulajille, muusikoille kuin yleisölle.

Kuva: Anders Eklund

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu