Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Hyvää ja siunattua uutta vuotta 2024!

Gospelia Kaikille -toiminta alkoi vuonna 2018 neljän seurakunnan ja Gospel Helsinki ry:n toimesta. Vuonna 2020 siitä tehtiin projekti Helsingin seurakuntayhtymän Yhteisen seurakuntatyön avustuksella ja mukaan tulivat Tuomiokirkkorovastikunnan kaikki viisi seurakuntaa sekä tietenkin Gospel Helsinki ry. Projektia jatkettiin vuodella korona-aikana 2022 ja vielä kerran viime vuonna 2023. Tuona aikana on todettu, että toiminta, joka on muodostunut merkitykselliseksi kohtaamispaikaksi niin hyvän musiikin kuin ystävien ja yhteisöllisyyden merkeissä, puhumattakaan gospelin ilosanomasta, jota se välittää, ansaitsee paikan vakinaisena, pysyvänä osana seurakuntien musiikkitoimintaa.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Gospel Helsinki on Töölön seurakunnan kuoro, jonka olen perustanut ja jonka suosion myötä minulle muodostui näky Gospelia Kaikille -toiminnasta. Gospel Helsinki -kuorolaiset innostuivat tästä myös ja oman seurakuntani puolesta sain käyttää tähän työaikaa. Toiminta lähti lentoon ensimetreillä ja kahden vuoden kokeilun jälkeen seurakuntien yhteistyöllä työresurssini siirrettiin Yhteiseen seurakuntatyöhön ja sain tehdä gospelia kokopäiväisesti.

Näiden kolmen vuoden aikana on tullut selväksi, että toiminta ansaitsee paikan Helsingin musiikkitoiminnassa. Neuvotteluja onkin käyty tämän mahdollistamiseksi säännölliseksi toiminnaksi. Juuri joulun alla vahvistui, että työpisteeni siirretään pysyvästi Töölön seurakunnasta Helsingin seurakuntayhtymään, Yhteiseen seurakuntatyöhön, josta käsin minulla on parhaat mahdollisuudet tehdä tätä työtä gospelkuorojen Gospelia Kaikille ja Gospel Helsinki parissa.

Gospelia Kaikille -toiminta on kasvanut vuosien varrella suureksi ja laajaksi. Mukana on vuosittain noin 7 ammattimuusikkoa, useita seurakuntia ja niiden työntekijöitä, GK-koordinaattorimme Hanna, Gospel Helsinki ry, Yhteinen seurakuntatyö sekä lukuisia vapaaehtoisia. Tulevaisuudessa toiminta nojaa yhä enemmän vapaaehtoisten työpanokseen, minkä vuoksi tämänkaltaisen toiminnan organisointi vie aikaa. Tammikuun 2024 aikana rakennamme vuoden 2024 Gospelia Kaikille -toiminnan rungon ja viestimme siitä tammikuun loppuun mennessä.

Kiitän omalta osaltani kaikkia lämpimästi ja toivotan siunattua uutta vuotta 2024, rauhaa ja rakkautta ja iloista jälleennäkemistä!

<3 Nina

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu