Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Ajatuksia Gospelia Kaikille -projektista ja Gospel Glory -konsertista… "Gerald T. Smithin sydämestä"

Palkitseva yhteistyö

Yhteistyö Gospelia Kaikille -projektin kanssa on palkitseva ja tyydyttävä kokemus. Olen saanut kunnian työskennellä yhdessä Nina Pakkasen ja Gospelia Kaikille -projektin, upeiden laulajien ja muusikoiden kanssa lukuisia kertoja. Joka kerta, kun työskentelen Gospelia Kaikille -projektin kanssa, olen usein hämmästynyt laadukkaasta laulusta, tarkan ja tarkkuutta vaativan musiikkisuorituksen, ammattimaisen järjestelyn ja valmistautumisen, uniikin luovuuden sekä kokemuksen tasosta. Vuosien varrella olen havainnut huolellisen harjoitusten ja konserttien suunnittelun johdonmukaisuuden, jossa musikaalisuus on aina korkeimmalla tasolla. Olen usein vaikuttunut kuoron kyvystä laulaa erilaisia gospel/hengellisiä musiikkityylejä erinomaisesti, tarkasti, ammattitaitoisesti ja intohimolla. Laulut voivat olla edistyneitä gospel-kappaleita, joissa on vaativia synkooppisia kompleksisia rytmejä ja monimutkaisia lauluharmonioita, mutta kuoro ja muusikot pystyvät toteuttamaan jokaisen laulun erinomaisesti ja tarkasti.

Gospelmusiikilla rikas historia ja perinne

Yhteistyö Nina Pakkasen ja Gospelia Kaikille -projektin kanssa on aina jännittävää, hauskaa ja innostavaa; se on todellinen siunaus! On palkitsevaa nähdä, kuinka eri musiikillisten taitotasojen omaavat laulajat yhdistyvät kuin olisivat laulaneet yhdessä vuosien ajan. Jokaisella harjoituksella olen todistanut, miten laulut ovat inspiroineet ja nostattaneet laulajia ja muusikoita. Laulajat saapuvat harjoituksiin innolla ja odotuksella, odottaen pääsevänsä aloittamaan iloisten gospel-laulujen harjoittelun, ystävystymään muiden tuttujen laulajien kanssa ja tapaamaan uusia laulajia sekä rakentamaan ystävyyksiä. Gospelia Kaikille -projekti tarjoaa osallistujille mahdollisuuden oppia ja laulaa uusia gospel- ja hengellisiä lauluja, mutta se on myös mahdollisuus laulajille oppia lisää tämän musiikkityylin rikkaasta historiasta ja perinteestä. Ammattimuusikkona, jolla on vuosien kokemus gospel-musiikin soittamisesta, säveltämisestä, laulamisesta ja opettamisesta, on äärimmäisen virkistävää tehdä yhteistyötä tällaisen ainutlaatuisen ja tärkeän musiikillisen organisaation kanssa. On suuri ilo ja riemu tehdä yhteistyötä suomalaisen organisaation kanssa, joka omaksuu ja arvostaa musiikkityyliä, joka on niin rakas afrikkalais-amerikkalaiselle perinnölle, juurille ja kulttuurille. Sydämeni täyttyy ilosta joka kerta, kun kuulen laulajien enkelimäiset äänet ja taitavat muusikot soittavat monia gospel-lauluja, jotka ovat niin kalliita afrikkalais-amerikkalaiselle kulttuurilleni ja joita lauletaan monissa afrikkalais-amerikkalaisissa kirkollisissa jumalanpalveluksissa ja konserteissa.

Gospelia Kaikille -projekti yhdistää niin laulajien kuin yleisönkin sydämet

Konserttien aikana olen nähnyt yleisön laulavan kuoron mukana, hymyilevän, taputtavan käsiään, nousevan seisomaan ja usein tanssivan ja liikkuvan yhdessä kuoron kanssa. Yleisöstä tulee yksi kuoron kanssa, ja siitä tulee kaunis ja ihana vuorovaikutteinen ja osallistuva kokemus. Yleisö muuttuu nopeasti konsertin katsojista vuorovaikutteisiksi osallistujiksi konsertin aikana. Se tuntuu lähes "taianomaiselta", mutta se on todellisuudessa Gospel-musiikin voima! Gospel-musiikki on yhtä paljon henkeä kuin sanoja ja ääntä. Monissa konserteissa olen nähnyt, miten musiikki liikuttaa ja inspiroi paitsi yleisöä myös kuoron laulajia ja muusikoita. Usein monet kuoron laulajista ja yleisöstä, kaikenikäiset, rodut, uskonnot, värit ja kulttuurit huomioiden, kertovat, miten musiikki on koskettanut heidän sydämiään, mieliään ja sielujaan ja ollut nostattavaa. Todellakin, gospel-musiikki on "Jeesuksen Kristuksen hyvät uutiset", ja Gospelia Kaikille -projekti koskettaa monien ihmisten, kuoron laulajien, muusikoiden ja yleisön sydämiä.

Gospel Glory -konsertti saa sinut haluamaan lisää!

On ilo ja kunnia saada taas mahdollisuus yhteistyöhön niin monien lahjakkaiden laulajien, muusikoiden ja solistien kanssa erinomaisen ja erinomaisen johtajan ja ohjaajan, rakkaan ystäväni ja kollegani Nina Pakkasen johdolla projektissa Gospelia kaikille. Todellakin, tämä sielua koskettava Gospel Glory -konsertti jättää varmasti sinut kaipaamaan ja haluamaan lisää!

- Gerald T. Smith

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu