Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Gospel Helsinki ja Gospelia Kaikille kutsuvat!

Kuorossa minusta tulee me

Kun yksilöt toimivat ryhmässä, tulee lopputuloksesta aina enemmän kuin osiensa summa. Tämä näkyy erityisen hyvin kuorolaulussa, jossa minusta tulee me ja jossa laulajien sydämet alkavat lyödä samaan tahtiin. Kuorolaulu opettaa kuuntelemaan muita, ja samalla yhteisö kantaa ja antaa voimia: oppiminen, epäonnistumiset ja onnistumiset sekä ilo ja haavoittuvuus koetaan kaikki yhdessä.

Vuonna 2000 perustamastani Gospel Helsinki -kuorosta on kasvanut omanlaisensa, vahva ja ennakkoluuloton yhteisö. Kuoro sai alkunsa kahden nuoren toiveesta, ja toinen heistä laulaa kuorossa edelleen. Gospel Helsinki on ainutlaatuinen ilmiö Helsingin seurakunnissa. Sen imu ja suosio on kasvanut vuosien varrella, kuoroon pyrkii vuosittain kymmeniä uusia kuorolaisia.

Kuoro on tunnettu yhteisöllisyydestään ja hyvästä hengestään ja samalla tasokkaasta ja tavoitteellisesta toiminnastaan. Gospel Helsinki valittiin Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmäksi vuonna 2019. Valintaperusteina todettiin, että Gospel Helsinki monipuolistaa energisesti maamme kirkkomusiikin kenttää, ja edustaa ennakkoluulotonta ja innovatiivista kirkkomusiikkitoimintaa sekä yhteisöllisyyttä.

Gospelia Kaikille kutsuu kaikki mukaan

Kuoron innovatiivisesta toiminnasta hyvänä esimerkkinä on Gospelia Kaikille -toiminta, joka mahdollistaa laadukkaan rytmisen gospelkuorotoiminnan sadoille kuorolaisille. Gospelia Kaikille on seurakuntien rajat ylittävää, Gospel Helsinki -kuorolaisten organisoimaa toimintaa yhdessä Tuomiorovastikunnan seurakuntien ja Yhteisen seurakuntatyön kanssa.

Molempien kuorojen toiminnassa on läsnä hengellisyys. Gospel Helsinki on yhteiskristillinen kuoro, joka haluaa edistää ihmisten välistä rakkautta ja tasa-arvoa. Kuoro välittää musiikkinsa kautta Jumalan rakkautta ja evankeliumin ilosanomaa kaikille ihmisille.

Kiinnostuitko? Haluatko mukaan?

Gospel Helsinki -kuoroon voi hakea kerran vuodessa. Lue lisää https://gospelhelsinki.fi/liity-kuoroon/

Gospelia Kaikille -kuoroon voi ilmoittautua 17.9. asti linkin kautta: https://gospelhelsinki.fi/gospelia-
kaikille/

Nina Pakkanen, Gospel Helsinki -kuoron taiteellinen johtaja

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu