Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Gospelia Kaikille -kuorolainen Pauliina Salonen: ”Gospel saa sydämeni avautumaan”

Gospel tuli minuun jouluna 2018. Sisko ja minä olimme ihastuneet Pentatonixin versioon O Come All Ye Faithful kappaleesta ja kuunnelleet sitä tahoillamme lähes taukoamatta. Kappale vaikutti minuun niin voimakkaasti, että aamuisin ruuhkaratikassa jouduin istumaan käsieni päällä, jotten ponkaisisi pystyyn tanssimaan ja julistamaan ilosanomaa. Tiesin, että tätä minä haluan tehdä! Aloin ottaa selvää, järjestetäänkö missään Helsingin kirkossa gospelmessuja, ja päädyin Gospel Helsingin sivuille, josta löytyi tieto, että Gospelia Kaikille -suurkuoroon ilmoittautuminen oli parhaillaan käynnissä.

Alussa kaikki oli uutta ja ihmeellistä, mutta musiikin majesteettisuus tempaisi heti mukaansa. Gospel Helsinki -kuorolaisten harjoitustemme lopuksi laulama Jesus Is Right Here meni suoraan sydämeen ja sai ensimmäiset onnen ja liikutuksen kyyneleetkin tirahtamaan.

Hengellinen yhteisö ja positiivisen energian lähde

Luulin alussa tulevani ”vain” kuoroon, mutta vuosien kuluessa olen huomannut löytäneeni sen, mitä olin pitkään etsinyt: paikan hengellisestä yhteisöstä. Meistä laulajista on muodostunut kiinteä porukka, jossa on hyvä yhteishenki ja huumori. Hengellisyys on läsnä luontevalla ja sallivalla tavalla.

Kuoron toiminta on koko ajan jalostunut, ja taitavassa ohjauksessa ja monipuolisen ohjelmiston myötä olen kehittynyt laulajana. Itseluottamuksenikin on vahvistunut ja konserteissa esiintymisestä on tullut valtava positiivisen energian lähde. Mitkään sanat eivät riitä kertomaan, miten huumaavaa on laulaa ja tanssia kuorolavalla ja nähdä yleisön lähtevän innokkaasti mukaan. Silloin rajat katoavat, olemme kaikki yhtä, Pyhä on läsnä ja maailma on hyvä.

Gospel saa sydämen avautumaan

Laulettuna ja tanssittuna evankeliumin ilosanoma ulottuu paljon mielen tasoa syvemmälle. Gospel saa sydämeni avautumaan ja ylistys nousee aivan itsestään. Silloin voi kokea Jumalan mysteerin. Joskus laulaessa tuntuu kuin pieni minä väistyisi ja jokin suurempi laulaisi kauttani. Gospelista saan myös turvaa ja toivoa vaikeisiin hetkiin. Tähän yhteisöön voin tulla juuri sellaisena kuin olen, iloineni ja suruineni, ja tulla kannetuksi ja lohdutetuksi.


Ja se meidät kuoroon johdattanut kappale, se laulettiin joulukonsertissa 2022.

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu