Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Gospelin ilosanoma koskettaa Temppeliaukion kirkossa toukokuussa – solistivieraana Gerald T. Smith (USA)

Amerikkalainen gospelguru Gerald T. Smith tähdittää Gospelia Kaikille & Gospel Helsinki -kuorojen toukokuista kevätkonserttia yhdessä laulaja Laura Aution kanssa. Smith on tullut tunnetuksi gospelmuusikkona, pianistina, säveltäjänä ja inspiroivana kouluttajana. Konsertissa on luvassa jälleen koskettavia tulkintoja, kevään iloa sekä riemullista ilosanomaa.

Smith on kuoroille entuudestaan tuttu solistivieras, ja yhteistyön hedelmistä nautittiin viimeksi keväällä 2022. Hän odottaa tulevaa jälleen innolla:

”Työskentely kuorojen kanssa on paitsi siunaus, myös innostavaa, hauskaa ja musiikillisesti palkitsevaa.”

Konsertin ohjelmistossa kuullaan sekä gospelklassikoita että tuoreempaa tuotantoa James Clevelandista Kirk Frankliniin. Musiikinjohdosta vastaa Nina Pakkanen ja säestyksestä Gospel Helsinki Band. Smith kuvailee kanssamuusikoitaan kehuen:

”Nina on upea ja lahjakas kuoronjohtaja, ja bändin muusikot taitavia ammattilaisia, jotka tekevät loistotyötä!”

Gospel merkitsee Smithille paljon enemmän kuin pelkkää musiikkityyliä – se muodostaa hänelle merkityksellisen kokonaisuuden, jossa hengellisyys, sanoitukset ja musiikki liittyvät yhteen.

”Gospel on minulle elämäntapa. En halua vain esittää tai opettaa sitä, vaan elää sitä todeksi jokaisena päivänä.”

Vaikka gospel musiikkityylinä elää ja uudistuu jatkuvasti, sen alkuperäinen viesti on pysynyt samana vuosikymmenet.

”Gospelmusiikki koskettaa korvia, sydämiä ja sieluja. Se tavoittaa kaikki ihmiset, ikään, rotuun tai kulttuuriin katsomatta, ja muistuttaa meitä Jeesuksesta ja ilosanomasta.”

Gospel Spring -konsertti järjestetään Temppeliaukion kirkossa lauantaina 6.5.2023 kello 18.00. Liput konserttiin täältä.

Kuva: Tuomo Björksten

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu