Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Gospel Spring -solisti Laura Autio: “Gospel on täyttä asiaa”

Gospelia Kaikille ja Gospel Helsinki -kuorojen yhteisessä kevätkonsertissa kajahtaa ilmoille riemullinen ja sielukas gospel. Konsertin solisteina loistavat jo useamman kerran Suomessa vieraillut amerikkalainen gospelguru Gerald T. Smith sekä Laura Autio.

Laura Autio on laulaja, lauluntekijä ja tuottaja, ja hän on tehnyt yhteistyötä Gospel Helsingin kanssa jo useamman vuoden. Autio on vieraillut laulunopettajana harjoituksissa sekä laulanut mallistemmoja nauhoille kuoron harjoittelua tukemaan. Nyt Autio on ensimmäistä kertaa kuoron solistina. Hän odottaa yhteistyötä innolla.

”On ollut ilo olla mukana kuvioissa. Gospel Helsinki on sellainen porukka, josta todella huokuu lämmin, iloinen ja vastaanottava fiilis. On kunnia päästä heidän kanssaan lavalle."

Autio syttyy gospelmusiikista, jonka hän kuvailee olevan täyttä asiaa.

”Gospelmusiikki on mieltä nostattavaa, ja se on auttanut minua vaikeuksissa ja elämän kriiseissä. Koen, että minulle on annettu tehtävä viedä evankeliumia musiikin avulla eteenpäin. Olen äärimmäisen kiitollinen musiikin avaamasta tiestä.”

Kevätkonsertissa on luvassa riemun ja sanoman lisäksi myös huikeaa musiikillista taituruutta ja koskettavia tulkintoja. Tästä pitävät solistien ja kuorojen lisäksi huolen Gospel Helsinki Bandin ammattimuusikot.

Hengellisen ulottuvuuden lisäksi gospel merkitsee Autiolle paljon myös lauluteknisesti.

”Fiilistelen paljon sitä, että voin laulaa korkealta ja kovaa, sekä tietysti myös keskittyä soundiin melkein kuiskaten – riippuen täysin siitä, miten teksti ja melodia liikkuvat.”

G‍ospel Spring Temppeliaukion kirkossa la 6.5.2023 kello 18
Gospel Helsinki ja Gospelia Kaikille -kuorot
Gerald T. Smith
Laura Autio
Joonatan Rautio, piano ja saksofoni
Sami Koskela, lyömäsoittimet
Juho Kivivuori, basso
Saku Mattila, kitara
Konsertin johtaa Nina Pakkanen

Liput konserttiin täältä.

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu