Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Gospel Christmas -solisti Matti Turunen: ”Saamme riemuita yhdessä ja välittää ilosanomaa”

Perinteiset Gospel Christmas -joulukonsertit soivat jälleen joulukuussa Helsingin kirkoissa. Tämänkertaisissa konserteissa artistikattaus on poikkeuksellisen kiinnostava. Gospel Helsingin, Gospelia Kaikille Mass Choirin ja Gospel Helsinki Bandin lisäksi lavalle nousee oopperalavoilta tuttu basso Matti Turunen.

Turunen on niittänyt mainetta niin kanttorina, oopperalaulajana kuin pedagoginakin. Viime aikoina hän on tullut yleisölle tutuksi esimerkiksi Valkyyria-oopperasta sekä Radio Dein Radiokirkkokuoro-ohjelmasta. Monipuolisella Turusella on pitkä historia myös gospelmusiikin ja kuorotoiminnan kanssa, ja hän on vuosien varrella ehtinyt järjestämään Joensuun Gospelfestareitakin.

Gospelmusiikki on ollut jo pitkään Turuselle tärkeää, ja hän löytää yhtäläisyyksiä oopperasta ja gospelin tulkinnasta:

”Tunnerikkaus, sielukkuus ja koskettavuus ovat läsnä tulkinnassani, ja ne ovat myös gospelin syvässä ytimessä.”

Gospel Christmas -konserteissa kuullaan sekä tunnettuja gospelklassikoita että perinteisiä joululauluja. Juuri 20-vuotisjuhlakonsertillaan sykähdyttänyt Gospel Helsinki sekä toiminnalleen jatkoa saanut Gospelia Kaikille Mass Choir ovat hyvässä vedossa ja valmiita sytyttämään yleisön Nina Pakkasen johdolla. Myös Turunen odottaa yhteistyötä innolla:

”Konserteissa saamme riemuita yhdessä ja välittää samalla ilosanomaa. Sekä gospelin henki että Ninan tyyli ovat iloisia ja vievät taatusti mukanaan.”

Myös kuorojen riveissä odotetaan joulukonsertteja innolla. Gospelin rytmi tuo valoa vuoden pimeimpään aikaan ja sytyttää toivon.

”Joululaulut ovat maailman kauneimpia lauluja. Gospelsovitukset tuovat mukaansatempaavaa rytmiä sekä joulun meditatiivista tunnelmaa. Joulussa yhdistyvät toivo rauhasta ja vapaudesta sekä riemu siitä, että Vapahtaja on syntynyt”, kuvailee kuorojen taiteellinen johtaja Nina Pakkanen.

Gospel Christmas -konsertit järjestetään 10.12. klo 18.30 Johanneksenkirkossa ja 17.12. klo 18 Lauttasaaren kirkossa.

Esiintyjät:

• Gospelia Kaikille Mass Choir

• Gospel Helsinki

• Matti Turunen, basso

• Joonatan Rautio, saksofoni ja piano

• Juho Kivivuori, basso

• Sami Koskela, lyömäsoittimet

• Saku Mattila, kitara

• Konsertin johtaa Nina Pakkanen

• Valot ja miksaus Tuomas AukioTule virittäytymään kanssamme joulun taajuudelle! Lisätiedot ja liput täältä.

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu