Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Ilosanoma soi myös vuonna 2023 – Gospelia Kaikille sai jatkoa

Vuonna 2018 alkanut Gospelia Kaikille Mass Choir on tarjonnut sadoille laulajille mahdollisuuden tutustua gospelmusiikkiin huippuammattilaisten tukemana. Viime vuosina toiminnan on mahdollistanut Gospelia Kaikille 2020–2022 -projekti, jolle Tuomiorovastikunnan seurakuntien yhteistyösopimuksella on juuri myönnetty jatkoa vuodelle 2023.

”Virkistävä keidas kerran kuukaudessa”

Gospelia Kaikille Mass Choir syntyi neljä vuotta sitten aitoon tarpeeseen: Gospel Helsinki -kuoro ei voinut ottaa riveihinsä kaikkia gospelista kiinnostuneita laulajia, mutta halusi tarjota mahdollisuuden matalan kynnyksen kuorotoimintaan. Gospelia Kaikille Mass Choirin suosio yllätti jo ensimmäisellä kaudella, jolloin toiminnassa oli mukana kolmisensataa osallistujaa.

Kuoro harjoittelee kevät- ja syyskausillaan kuukausittain Gospel Helsingin taiteellisen johtajan Nina Pakkasen johdolla. Säestyksestä vastaa ammattimuusikoista koostuva Gospel Helsinki Band, ja tukena harjoituksissa on myös Gospel Helsinki -kuorolaisia. Kaudet huipentuvat yhteisiin konsertteihin.

Moni on ollut mukana jo useana vuotena. Palautekyselyissä toiminta on saanut kiitosta lämpimästä tunnelmasta ja yhteisöllisyydestä, ja kuoro on noussut tärkeäksi henkireiäksi, virkistäväksi keitaaksi arjessa.

”Arkisen elämäni ja välillä kovasti ahdistavan maailmantilanteen vastapainoksi tarvitsen gospellaulun ilosanomaa ja tätä ihanaa yhteisöä”, kirjoitti yksi osallistuja.

Gospel kantaa läpi vaikeiden aikojen – kuoron jatkosta iloitaan

Viime vuosien poikkeusajat ovat näkyneet myös kuorojen toiminnassa ja osallistujamäärissä. Kokoontumisrajoituksista huolimatta gospelliekki on pysynyt elossa – tästä esimerkkinä toukokuussa toteutettu, ylistävää palautetta kerännyt gospelmessun ja -konsertin kokonaisuus Kallion kirkossa.

“Gospelilla on ollut suurta lohtua mm. korona-aikana. Upea kuulua näin hienoon kuoroon”, palautekyselyssä todettiin.

Syyskaudella harjoituksissa on keskitytty joulukuussa koittaviin joulukonsertteihin. Kun toiminnan jatkokausi varmistui, katseen voi suunnata tukevasti kohti tulevaa.

“Gospelia Kaikille koetaan moderniksi tavaksi tuoda kirkkoa lähemmäs suurta yleisöä. Tämä ei ole ihme, onhan Gospelia Kaikille saanut alkunsa gospelista innostuneista laulajista, ja toimintaa ylläpitävät Gospel Helsinki -kuorolaiset”, Pakkanen kommentoi.

Toiminnan merkitys kiteytyy parhaiten erään kuorolaisen kommenttiin:

“On ensiarvoisen tärkeää, että kirkko tarjoaa ihmisille mahdollisuuksia osallistua sellaiseen toimintaan, jossa jokainen saa itse kokea pyhän läsnäolon omalla tavallaan ja tulla kosketetuksi, liikutetuksi ja rakastetuksi. Sitä Gospelia Kaikille -toiminta on minulle ollut: ei ylhäältä kerrottua, vaan itse oivallettua, suurta iloa tuottavaa hengellisyyttä ja yhteisöllisyyttä.”

Gospelia Kaikille 2020-2023 on Helsingin seurakuntayhtymän Yhteisen seurakuntatyön, Helsingin Tuomiorovastikunnan seurakuntien Töölö, Tuomiokirkko, Paavali, Kallio ja Lauttasaari yhteinen projekti. Ilmoittautuminen uudelle kaudelle alkaa joulukuussa osoitteessa https://gospelhelsinki.fi/gospelia-kaikille/

Gospelia kaikille Mass Choir esiintyy yhdessä Gospel Helsingin ja Gospel Helsinki Bandin kanssa Gospel Christmas -joulukonserteissa 10.12. ja 17.12. Solistina Matti Turunen, musiikinjohto Nina Pakkanen. Lisätiedot ja liput täältä.

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu