Gospel Helsinki logomerkki

Blogi

Gospel Helsingin 20-vuotisjuhlakonsertti - luvassa kokonaisvaltainen elämys ja upea artistikattaus

Gospel Helsinki täytti 20 vuotta jo vuonna 2020. Koronapandemia lykkäsi kuoron juhlakonserttia kahdella vuodella, ja pitkä odotus päättyy vihdoin 9.10.22 klo 16 Musiikkitalolla. Luvassa on elämys, jossa koetaan kuoron matka perustamisesta tähän päivään. Vanha ja uusi kohtaavat paitsi musiikin, myös visuaalisuuden, tanssin ja kuoron artistiystävien välityksellä

Juhlakonsertin ohjelmisto on rakennettu yhdessä kuorolaisten kanssa, ja se kuvaa kuoron kehitystä vuosien varrella. Mukana on tunnettujen gospelklassikoiden lisäksi muun muassa kuoron ohjelmiston ensimmäinen kappale. Ripauksen yllätyksellisyyttä tuo Jim Daus Hjernoen kehittämä Vocal Painting -metodi, jonka avulla tilassa loihditaan täysin uudenlaisia äänimaailmoja.

“Konsertin punainen lanka on kuoron kasvutarina pienestä seurakunnan a cappella -nuorisokuorosta bändin kanssa esiintyväksi ja kouluttavaksi rytmiseksi gospelkuoroksi”, kuvaa Gospel Helsingin taiteellinen johtaja Nina Pakkanen ohjelmiston rakentamista.

Vierailijoina Lumen Valo ja Ida Elina

Gospel Helsingillä on vuosien varrella ollut kunnia tehdä yhteistyötä huippuartistien kanssa. Tämä yhteistyö tehdään näkyväksi juhlakonsertissa, jossa vierailevat Ida Elina ja Lumen Valo.

Lauluyhtye Lumen Valo on yksi vanhan musiikin liikkeen kantavista voimista Suomessa. Säestyksettömään musiikkiin erikoistunut, kirkkaasta soinnistaan tunnettu Lumen Valo on kokoonpanona hyvin eri tyylinen kuin Gospel Helsinki – ja tuo konserttiin mukanaan upean mausteen.

”Yhteistyö Gospel Helsingin kanssa tuntuu erittäin hyvältä. Gospel Helsinki on lämminhenkinen, upeaääninen instrumentti, jota meidän kuulas soundimme täydentää mielestäni hienosti. Gospel Helsingin energia saa hyvälle tuulelle, ja läpi kehon virtaava laulu lämmittää kylmässäkin säässä”, sanoo Lumen Valon Arttu Hartikainen.

Ilmiömäinen popkanteletar Ida Elina puolestaan on Gospel Helsingille tuttu yhteistyökumppani vuosien varrelta.

“Minulla on ollut ilo tehdä Gospel Helsingin kanssa yhteistyötä jo pitkään. Kuoro on mukana uusimmalla levyllänikin kahdessa kappaleessa. Musiikkitalon ohjelmistossa kuullaankin aivan tuoretta musiikkia, sekä yhteistä ohjelmistoamme vuosien varrelta”, Ida Elina kertoo.

Luvassa ainutlaatuinen elämys ja yhteisöllistä tunnelmaa

Juhlakonsertista on haluttu luoda ainutlaatuinen elämys, ja illan visuaalinen rakenne on suunniteltu tukemaan konsertissa kerrottavaa kuoron kasvutarinaa. Siksi ilmaisussa hyödynnetään myös liikettä ja tanssia, joita toteuttavat sekä kuorolaiset että ammattitanssijat.

”Tanssijat ja kuoro välittävät musiikin tunnelmaa ja kunkin kappaleen erityisväriä. On inspiroivaa, että lopulta koreografia itsessään ottaa yleisön mukaansa ja rakentaa yhteisöllistä tunnelmaa – aivan kuten gospelmusiikki”, kuvaa illan koreografiat suunnitellut Laura Humppila.

Gospel Helsingin juhlakonsertti järjestetään 9.10.2022 Musiikkitalolla. Liput Ticketmasterista.

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu