Gospel Helsinki logomerkki

Konsertit & tapahtumat

First Church of Deliverance

4315 S Wabash Ave, Chicago, IL 60653

https://www.facebook.com/fcdchicago/

Tiesitkö että

  • kirkon perusti 1929 pastori Clarence H. Cobbs
  • tässä kirkossa käytettiin ensimmäisenä gospelmusiikkia jumalanpalveluksessa. Kirkon kuuluisa gospelkuoro oli ensimmäinen laajempaan julkisuuteen päässyt gospelmusiikkia laulava kuoro.
  • seurakunta lähetti ensimmäisenä jumalanpalveluksia radiossa ja televisiossa. Lähetykset jatkuvat edelleen ilman ulkopuolista sponsoritukea. Tunnin mittaisen radiolähetyksen ohjelmajärjestys on edelleen usean radioidun jumalanpalveluksen käytössä.  Radioinneilla oli vahva rooli gospelimusiikin leviämisessä yleiseen tietoisuuteen.
  • kirkossa on pyhitetty marmorinen keskikäytävä

Näin me sen koimme

Tässä kirkossa  oli ensimmäinen hammond soitin ja saimme siitä maistiaisen “Jesus is the Light” kappaleen siivittämänä. Kirkossa oli juuri pidetty erään nuoren miehen hautajaiset, ja piha tulvikin väkeä saapuessamme. Tuli hieman tungetteleva olo kävellä sisään sillä toimitus oli vasta juuri päättynyt. Hautajaisista huolimatta kaikki lähes poikkeuksetta toivottivat meidät avosylin vastaan.

Kirkossa oli valtava valaistava risti katossa, jonka varsi jatkui aina keskikäytävän molempiin päihin. Sanotaan, että jos joku aidossa, syvässä uskossa kulkee tuon keskikäytävän päähän alttarille, jokin ruokous mielessään, se toteutuu. Rakennuksen seinät olivat mintunvihreät. Seurasimme esittelykierroksen aikana etupenkeistä, kuinka vapaaehtoiset järjestelivät alttaria uusiksi. Kynttilät kukat ja koristeelliset paksut sametti verhot laitettiin takaisin paikoilleen. Paljaaksi riisuttu alttari muuttui hetkessä komeaksi ja juhlavaksi. Eräs kuoron jäsen opasti meitä ja lopuksi lauloimme yhdessä Down by the Riverside.

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu