Gospel Helsinki logomerkki

Konsertit & tapahtumat

Ebenezer Missionary Baptist Church

4501 SOUTH VINCENNES AVE, CHICAGO, IL 60653

https://www.facebook.com/ebenezermissionarybaptist.church.5/

Tiesitkö että

  • kirkon perusti 1901 pastori John Frannces Thomas
  • tässä kirkossa järjestäytyi ensimmäinen gospelkuorotoiminta. Kuoron kuuluisana musiikillisena johtajana useiden tunnettujen gospellaulujen tekijä Thomas A. Dorsey

Kuorolaisen matkapäiväkirjasta

Ebenezer (4501 S Vincennes Ave) oli myös suuri vaikuttaja gospelin synnyssä. Jonas puhui bussin matkustajille “Minä menen ensin sisään, ja sanon, kun voitte seurata perässä, okei?” Kaduilla ei liikkunut ketään. Korttelin väliä seilasi mies sinisessä hupparissa. Hän oli vartija, ja katsoi, ettei kukaan pysähtynyt tai jäänyt kyselemään mitään liian lähelle kirkkoa huonoin aikein.

Saimme kutsun sisään, ja samantien kirkkoon pelmahti joukko uteliaita valkoisia kuorolaisia. Ovella meidät otti sydämellisesti vastaan kaksi vanhaa naista. Kaikki tulijat käteltiin tai halattiin läpi ja toivotettiin tervetulleiksi kirkkoon.Istuimme etupenkeihin ja kuuntelimme naisen kertomusta kirkon alkuajoilta ja sen rakennuksista. Kirkon väki oli ymmärtääkseni suurimmaksi osaksi vanhempia miehiä ja naisia. Rakennus oli kaunis ja sen alttaritaiteena oli valtava maalaus, joka oli maalattu suoraan sen kiviseinään. Katon rajassa luki:

God Our Father, Jesus Our Savior, Man Our Brother

“It’s only furniture” sanoi vanha rouva, kun arastelimme ehdottaa alttarinkuoropenkeille asettumista. Paikalle oli saapunut kourallinen ihmisiä, jotka odottivat raamattupiirin alkua. Lauloimme pienelle seurakunnalle Take Me To The Water ja Down By The Riverside. Paikalla olleet vanhukset tulivat lavalle yhteiskuvaan kanssamme ja pääsimme jutustelemaan heidän kanssaan ja ottamaan kuvia yhdessä. Eräällä rouvalla oli samanväristä kynsilakkaa kuin minulla, ja hän esitteli omia kynsiään minulle iloisena. Itselleni kohtaaminen oli kultaa kalliimpi. Kirkko oli kaunis, vanha ja siinä saattoi tuntea menneet mahtavat ajat. Ihmiset olivat äärimmäisen ystävällisiä ja ensimmäiset kohtaamamme ihmiset siinä naapurustossa. Pastorina kirkossa toimi komea nuorimies, Marcel Kerr. Hän rukoili kuoromme puolesta ja kiitti Luojaa, siitä, että gospelin sanoma ja gospelmusiikki sai kauttamme vaikuttaa aivan toisella puolen maailmaa.

Gospel Helsinki
Jalavatie 6 b, 00270 Helsinki
050 387 7157
gospelhelsinki@gmail.com
Kaikki sivuston kuvat Tuomo Björksten, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.
Kirjaudu